Zelenski l-a primit pe noul ambasador al României la Kiev, mulțumind lui Klaus Iohannis, guvernului și cetățenilor: România ne-a sprijinit pe deplin cu acțiuni concrete, nu cu vorbe. Nu vom uita acest lucru

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a primit miercuri, la Palatul prezidențial din Kiev, pe noii ambasadori ai Belgiei, Kîrgîstanului, României și Spaniei cu ocazia începerii misiunilor lor diplomatice, salutând eforturile României și mulțumind pentru sprijinul pe care țara noastră l-a acordat Ucrainei de la începutul agresiunii rusești împotriva țării sale.

Felicitându-l pe ambasadorul României, Alexandru Victor Micula, cu ocazia începerii misiunii diplomatice, Zelenskyy a subliniat importanța țărilor prietene care lucrează în țara noastră în această perioadă dificilă, informează președinția ucraineană într-un comunicat.

“Pentru noi, este extrem de important ca ambasadele partenerilor strategici, ale prietenilor și ale statelor vecine prietene să fie deschise și să lucreze pe deplin, 24/7 de dragul relațiilor noastre bilaterale, de dragul susținerii statului nostru, mai ales în timpul războiului pentru țara noastră împotriva ocupației rusești. Voi spune sincer: mă bucur că România se află printre acești prieteni”, a afirmat Zelenski.

Șeful statului ucrainean a mulțumit președintelui, guvernului și cetățenilor României pentru sprijinul larg acordat țării sale de la începutul agresiunii rusești la scară largă.

“România ne-a sprijinit pe deplin cu acțiuni concrete, nu cu vorbe, a sprijinit Ucraina, în special pe strămutații noștri forțați care au părăsit țara. Sunt recunoscător pentru acest lucru familiilor românești care au oferit adăpost oamenilor noștri, în primul rând mamelor cu copii. Nu vom uita acest lucru”, a declarat Zelenski.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu