Spotmedia.ro: Cea mai mare înfrângere a Rusiei a provocat neliniște la Moscova, Șoigu fiind numit clovn incompetent de susținătorii lui Putin

Distrugerea unui întreg batalion de tancuri rusești în apropiere de satul Bilohorivka, regiunea Donbas, reprezintă cea mai importantă victorie a armatei ucrainene și o lovitură serioasă pentru Moscova.

Zeci de vehicule de luptă, îngropate în nămol, pe ambele maluri ale râului, compun imaginea dezolantă a unei armate aflată în descompunere. O încercare a forțelor Kremlinului de a încercui defensiva ucraineană s-a soldat cu un dezastru pentru primele.

  • Ofensiva Rusiei din Donbas și-a pierdut din avânt și a rămas cu mult în urma planificării inițiale, anunță experți militari independenți.
  • La începutul invaziei, Moscova dispunea de 120 de batalioane tactice, iar acum mai are în jur de 90, incomplete, cu probleme de echipare și înarmare.
  • Imediat după dezastrul militar de la Siverski-Donețk, Lloyd Austin, secretarul Apărării din SUA, l-a sunat pe Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia. Convorbirea telefonică a durat o oră.
  • Kremlinul nu mai are resursele pentru un război prelungit – nici umane, nici tehnice și nici financiare, consideră un susținător al lui Putin.
  • Încercarea de traversare a râului Siverski-Donețk demonstrează o lipsă uluitoare de simț tactic, consideră un alt propagandist, popular în Rusia.

Conform datelor independente, în jur de 80 de tancuri au fost scoase din uz și câteva sute de soldați ruși și-au pierdut viața în luptele din 11-12 mai, în urma unor atacuri precise ale artileriei ucrainene.

“Ofensiva Rusiei din Donbas și-a pierdut din avânt și a rămas cu mult în urma planificării inițiale. În ciuda progreselor la scară mică, Rusia nu a reușit să obțină câștiguri teritoriale substanțiale în ultima lună, înregistrând, în același timp, un nivel ridicat de uzură a trupelor… Rusia a pierdut o treime din forța de luptă terestră pe care o avea în luna februarie”, se arată într-o analiză făcută de Ministerul Apărării din Marea Britanie.

“Prăbușirea traversării de către forțele rusești a râului Seversk-Donețk poate duce la război civil și dezintegrare socială. În Federația Rusă și nu în altă parte. Comanda operațiunii speciale Z s-a dovedit a fi… incompetentă”, a scris Stanislav Belkovski, un analist politic rus, susținător al lui Putin.

De asemenea, pe platforma socială Telegram, un blogger rus foarte popular printre susținătorii invaziei a scris: “Noi, societatea rusă, ne îndreptăm încet, dar sigur, către trezirea din beție. Informațiile faptice de pe front îi fac pe mulți să reflecteze critic asupra retoricii propagandistice cum că <totul merge conform planului> și să pună, tot mai des, o întrebare sensibilă: ce se întâmplă, de fapt?”

Citiți articolul integral pe Spotmedia.ro.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu