Schimbare majoră pe frontul din Ucraina. Danemarca trimite Ucrainei un sistem de rachete anti-navă Harpoon

Nicio navă rusă nu va mai fi în siguranţă la vest de Crimeea şi principalul port al marinei ruse la Marea Neagră, Sevastopol, ar putea fi distrus, după ce Ucraina va primi sistemele Harpoon cu baza la sol, din Danemarca.

Informaţia vine chiar de la şeful Pentagonului, Defense Lloyd Austin, care a declarat reporterilor în cadrul unei conferinţe de presă de la Departamentul Apărării că forţele armate daneze vor transfera un sistem de lansare anti-navă şi rachete armatei ucrainene.

„Sunt deosebit de recunoscător Danemarcei, care a anunţat astăzi că va furniza un sistem Harpoon şi rachete pentru a ajuta Ucraina să-şi apere apele teritoriale”, a declarat Austin, după o întâlnire cu o coaliţie internaţională şi cu oficiali ai apărării din Ucraina, conform USNI News.

O rachetă Harpoon Block II poate distruge nave la peste 200 de km distanţă, punând în pericol orice vas militar rusesc la vest de Crimeea, precum şi cel mai important port rusesc la Marea Neagră, Sevastopol, mai spune sursa citată.

Achiziţia unui sistem performant anti-navă ar putea ajuta Armata Ucrainei să spargă blocada navală instituită de flota rusă după invazia începută pe 24 februarie şi să reia traficul comercial pe Marea Neagră. În jur de 80 de nave comerciale sunt blocate în porturile ucrainene de la începutul războiului declanşat de Rusia, iar exportul de cereale din Ucraina se face prin România şi Polonia.

monitorulapararii.ro

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu