Radu Hossu : Razboiul din Ucraina. Rezumatul de noapte (06.04 ora 04.10)

 • Kiev. A fost bombardat aerian ├«n aceast─â noapte. Cel mai probabil avioanele s-au ridicat direct din belarus.

 • Liov. A fost bombardat aerian ├«n aceast─â noapte.
 • Sumy. Armata Ukr cur─â╚Ť─â ceea ce a mai r─âmas din armata rus─â ├«n oblastul (un fel de jude╚Ť/regiune) Sumy.
 • Harkov. Niciun avans rusesc nu s-a ├«nregistrat ├«n zona ora╚Öului, ├«ns─â la sud de…
 • …Izium ru╚Öii au ├«ncercat s─â avanseze spre Sloviansk.
 • Axa Izium-Sloviansk. Dup─â cum v─â spuneam de ieri, acest ora╚Ö (Sloviansk) este extrem de important pentru ├«ncercarea ru╚Öilor de a ├«ncercui armata Ukr din zona Donbas ╚Öi o s─â tot citi╚Ťi ╚Öi auzi╚Ťi de el. Ukr a respins c├óteva atacuri ale ru╚Öilor, folosind chiar un MLRS – TOS-1 (sistem de lansare rachete termobarice capturat de la ru╚Öi).
 • Popansa. Ora╚Ö din Lugansk Oblast, unde se dau lupte puternice. Dac─â ne imagin─âm c─â ├«ncercuirea armatei Ukr din zona Donbas s-ar face ca ╚Öi ├«ntr-o prindere de cle╚Öte, atunci un bra╚Ť (nordic) ar pleca din Izium-Sloviansk, iar un alt bra╚Ť (sudic) ar pleca din Popansa. ╚śi despre acest ora╚Ö ve╚Ťi mai citi.
 • Mariupol. ├Än continuare rezist─â. Convoiul umanitar de de evacuare al Crucii Ro╚Öii este blocat de ru╚Öi de c├óteva zile. Pare-se c─â Turcia ar vrea s─â-╚Öi evacueze cet─â╚Ťenii de acolo, ceea ce ar ajuta enorm la evacuarea ╚Öi altor civili.
 • Herson. Saptamana asta cel mai probabil va ├«ncepe si b─ât─âlia pentru ora╚Ö, dac─â nu cumva se vor retrage trupele ruse pentru intariri pe flancul sud-est (Mariupol ╚Öi ├«n continuare spre Donetsk)
 • Nicolaev. A fost bombardat ├«n ultimele 24 de ore. Cel pu╚Ťin 14 mor╚Ťi (civili).
 • Odesa. A fost bombardat.
 • Cehia a trimis (sunt deja pe drum) tancuri T-72 modernizate, transportoare blindate (BMP-1) ╚Öi artilerie (obuziere). Este pentru prima dat─â c├ónd o ╚Ťar─â UE ╚Öi NATO trimite astfel de armament letal ofensiv. Presupunerea mea este c─â acesta e doar ├«nceputul.
 • Estonia anun╚Ť─â c─â trimite armament antitanc, artilerie (obuziere), munitie, grenade. Valoarea estimat─â este de peste 200 milioane de euro. Ca s─â v─â da╚Ťi seama ce ├«nseamn─â asta, dac─â ar dona propor╚Ťional la economia proprie, SUA ar trebui s─â doneze ├«n valoare de 155 miliarde de dolari pentru a fi ├«ntr-un raport egal. Este a doua ╚Ťar─â care trimite armament letal ofensiv de acest gen (obuziere).
 • Kazakstanul NU recunoa╚Öte republicile independente Donetsk ╚Öi Lugansk. Asta seam─ân─â a v├ónt de schimbare a balan╚Ťei de putere, unde rusia ├«╚Öi pierde din capacitatea de influen╚Ť─â. Decizia asta poate genera un efect de domino, ├«ncuraj├ónd statele satelitare ├«nspre nesupunere fa╚Ť─â de r─âm─â╚Öi╚Ťa de putere a rusiei.
 • La summit-ul NATO din iunie s-ar putea s─â se decid─â deschiderea unei baze permanente SUA pe teritoriul Rom├óniei.
 • Letonia este a doua ╚Ťar─â din UE care opre╚Öte importul de faze din rusia, dup─â ce ieri Lituania a anun╚Ťat acela╚Öi lucru.
 • SUA, UE ╚Öi G7 anun╚Ť─â c─â interzic noi investi╚Ťii private ├«n rusia.

Cred c─â e nomentul s─â ne schimb─âm mentalul. Din „s─â nu piard─â Ucraina” ├«n „s─â c├ó╚Ötige Ucraina”. Adic─â „from doubters to believers”.

Rusia este un stat terorist, cu o armat─â terorist─â, condus de un terorist-criminal de r─âzboi. Imaginile din Bucha, Irpin, Borodyanka ╚Öi ceea ce va urma s─â vedem ├«n Chernihiv ╚Öi Sumy Oblast ne descriu exact asta. Astfel, rusia nu mai are ce c─âuta la mas─â cu statele civilizate p├ón─â nu se retrag din Ucraina cu totul ╚Öi pl─âte╚Öte pentru atrocit─â╚Ťile comise.

Ucraina are tot dreptul la independen╚Ťa ╚Öi suveranitatea ei. Noi (vestul) suntem obliga╚Ťi moral, strategic, politic, principial s─â o ajut─âm cu tot ceea ce este posibil pentru a-╚Öi ap─âra aceste drepturi.

Slava Ukraini!

Radu Hossu 

Las─â un r─âspuns

Popular

spot_img

More from author

Elena Lasconi | USR C├ómpulung Muscel : Gala muzicii u╚Öoare rom├óne╚Öti are loc vineri, ├«ncep├ónd cu ora 18:00, ├«n Pia╚Ťa Prim─âriei.

Abia a╚Ötept s─â ne bucur─âm ├«mpreun─â! Pentru acest eveniment am f─âcut demersuri ╚Öi am reu╚Öit s─â ob╚Ťinem sumele necesare integral din sponsoriz─âri. #elenalasconi #campulunuscel   Elena Lasconi alege C├ómpulung...

Dominic Fritz | USR Timi╚Öoara : Rectificarea bugetului de s─âpt─âm├óna trecut─â. Bani pentru reabilitarea termic─â a Gr─âdini╚Ťei PP nr. 6 si pentru cre╚Öterea...

La rectificarea bugetului de s─âpt─âm├óna trecut─â, am introdus ├«n lista de investi╚Ťii dou─â obiective noi, din domenii critice pentru Timi╚Öoara: educa╚Ťie ╚Öi s─ân─âtate. Am pus...

Voiculescu, relaxat si tot mai bogat. ANAF tot nu reuseste sa-l execute, PSD si PNL pompeaza milioane in televiziunile lui

Dan Voiculescu s-a fotografiat recent, foarte zambitor si imbracat intr-un costum rosu aprins, alaturi de fiica sa in timpul unei excursii de lux. ÔÇ×Saptamana trecuta...