Radu Hossu : Hai să mai demontăm un mit rostogolit de presa patronată, „de calitate”, din România legat de ultimul sondaj cu privire la cum văd românii războiul din Ucraina

Hai să începem mai întâi cu cifrele și datele statistice:
1. Referitor la întrebarea „Din punctul dumneavoastră de vedere Ucraina trebuie să lupte până obține victoria cu Rusia sau ar trebui să se
așeze la masa negocierilor?”:
– 28% dintre respondenți consideră că Ucraina trebuie să lupte pentru victorie până la capăt și să-și recupereze teritoriile.
– 48% dintre respondenți consideră că Ucraina ar trebui să se așeze la masa negocierilor.
– 21% dintre respondenți nu pot aprecia.
– 3% dintre respondenți nu știu/nu răspund.
2. Referitor la întrebarea „Vă rugăm să ne spuneți dacă mai degrabă aveți încredere sau mai degrabă nu în următorii lideri …”
– Vladimir Putin – 3% dintre respondenți au mai degrabă încredere, 81% nu au încredere, iar 16% nu au o părere formată.
– Volodymyr Zelensky – 25% dintre respondenți au mai degrabă încredere, 52% nu au încredere, iar 23% nu au părere formată.
3. Referitor la întrebarea „Dumneavoastră personal cum percepeți următoarele state? Ca state prietene, inamice sau competitoare?”
– Ucraina – 35% dintre respondenți o consideră stat prieten, 4% stat inamic, 35% stat competitor și 26% nu știu/nu răspund
– rusia – 2% dintre repondenți o consideră stat prieten, 52% (MAJORITATE!) stat inamic, 19% stat competitor și 27% nu știu nu răspund.
–-
Nu trebuie să fii făcut sociologie să poți face corelarea dintre aceste lucuri și să nu observi următoarele lucuri:
1. Zelensky este de aproape 10 ori mai de încredere în ochii românilor decât Putin.
2. Ucraina este văzută ca stat prieten de 16 ori mai mult decât este văzută rusia.
3. „Negocieri” nu este definit în sondaj, deci nu putem presupune apriori, cum presa quality patronată, din România a avut grijă să spună, că românii ar fi împotriva unei victorii a Ucrainei.
Românii, cei 48% poate doar își doresc o încetare a pierderilor de vieți omenești, ceea ce este uman și de dorit să fie așa. Eu pot specula că cei 48% dintre românii respondenți că și-ar dori negocieri, își doresc negocieri pentru a nu mai muri copiii ucraineni, uciși de armata invadatoare rusă. Ceea ce din nou este normal și de dorit.
Însă presa penalilor aserviți Kremlinului are grijă să spună că de fapt 48% din români vor ca Ucraina să cedeze teritorii. Unde scrie dragii mei jurnaliști așa ceva în sondajul făcut de Avangarde în Octombrie 2022? Nicăieri. Ați inventat voi această narativă, pentru ca să curgă rubla.
Apropo încă un lucru interesant și cu asta închei, ca să vedeți cât de mult își dorește sau nu România să susțină Ucraina:
La întrebarea „Dumneavoastră personal considerați că România ar trebui să ajute Ucraina cu următoarele …. ?”
64% dintre respondenți au răspuns cu „Da” la „Ajutor umanitar” și 52% cu „Da” la „Să ofere ajutor refugiaților”. Deci românii nu sunt războinici, așa este. Nu vor război. Așa este. Însă din sondajul pe care vă invit să-l citiți cu toții (e pe internet) integral, reiese un singur lucru clar:
Românii și România, într-o majoritate covârșitoare susține Ucraina și poporul ucrainean și consideră rusia un inamic. Așa că, sunt îndreptățit inclusiv de acest sondaj să fiu optimist, bucuros de o majoritate a românilor și să spun:
Slava Ukraini!

Radu Hossu 

 

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu