Petre M. Iancu : Rusia înghite în Crimeea, de la ucraineni, o zdravănă doză din propriile ei hapuri amare.

Câte avioane rusești vor fi fost distruse la baza din Saky la sol? Ar putea să fie vorba de zeci. Cu patru ore înainte de lovitură, afirmă Tpyxa, o agenție ucraineană, în zona deschisă a aeroportului Saky staționau 13 avione de tip Suhoi 30 SM, 12 Suhoi 24, un avion militar de transport greu, IL (Iliușin) 76 și șase elicoptere MI-8 de fabricație sovietică. E clar o zi dintre cele mai negre pentru istoria armatei roșii.

Se confirmă că militarii Kievului dispun de rachete cu o rază de acțiune de două-trei sute de kilometri, după cum confirmă și politicianul ucrainean Viktor Andrusiv. Care evocă și explozii mai vechi la Melitopol.

… Cât de rău a ajuns Rusia reiese nu doar din pierderile gigantice pe care le-au suferit efectivele ei în aproape șase luni de război, estimate de serviciile secrete americane la 70-80.000 de militari scoși din luptă, iar ucrainenii la aproape 43 de mii de soldați și ofițeri ruși uciși, cu tot cu o sută de colonei. Ci și din faptul că, potrivit serviciilor secrete britanice, în pofida enormelor eforturi și stăruințe depuse de oștirile tot mai decimate ale lui Putin, unitățile ruse n-au reușit să înainteze în ultimele 30 de zile, în Donețk, decât vreo zece kilometri jalnici, iar în restul Donbasului încă trei.

Iar acum ucrainenii au devastat, la sute de kilometri de front, extrem de importanta bază aeriană din Crimeea, una doldora de muniție de preț, de alte arme scumpe și de avioane încă și mai costisitoare. O dată în plus, se probează calitatea armelor occidentale. Care o depășește net pe a tunurilor și lansatoarelor de rachete rusești.

mai mult la :

Saky, în Crimeea și noua față a războiului ruso-ucrainean

 

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu