Ministerul rus de Externe: Rusia încheie negocierile privind tratatul de pace cu Japonia

Moscova încheie negocierile privind tratatul de pace cu Tokyo, în contextul restricţiilor unilaterale recent impuse de Japonia împotriva Rusiei pe fondul situaţiei din Ucraina, a anunţat, luni, Ministerul rus de Externe, citat de agenţia de presă de stat TASS.

ÔÇŁAv├ónd ├«n vedere natura evident neprietenoas─â a restric┼úiilor unilaterale impuse de Japonia ├«mpotriva Rusiei ├«n contextul situa┼úiei din Ucraina, urmeaz─â s─â fie luate urm─âtoarele m─âsuri. ├Än situa┼úia actual─â, partea rus─â nu are inten┼úia de a continua negocierile privind tratatul de pace cu Japonia, deoarece este imposibil s─â discut─âm despre semnarea unui tratat fundamental ├«n rela┼úiile bilaterale cu o ┼úar─â care adopt─â o pozi┼úie neprietenoas─â ┼či ├«ncearc─â s─â d─âuneze intereselor ┼ú─ârii noastreÔÇŁ, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de TASS.

Ministerul anun┼ú─â c─â a fost luat─â decizia de a anula c─âl─âtoriile f─âr─â viz─â ale cet─â┼úenilor japonezi ├«n baza acordurilor privind schimburile f─âr─â viz─â dintre Insulele Kurile de Sud ale Rusiei ┼či Japonia din 1991 ┼či a acordului din 1999 privind regulile simple de c─âl─âtorie pentru acei japonezi care doresc s─â-┼či viziteze fostele locuri de re┼čedin┼ú─â pe Insule. Rusia renun┼ú─â la dialogul cu Japonia privind activitatea economic─â comun─â ├«n Insulele Kurile de Sud ┼či blocheaz─â prelungirea statutului Japoniei de partener de dialog sectorial al Organiza┼úiei de Cooperare Economic─â la Marea Neagr─â.

ÔÇŁToat─â responsabilitatea pentru prejudiciul adus rela┼úiilor bilaterale ┼či intereselor Japoniei revine autorit─â┼úilor de la Tokyo, care a ales ├«n mod con┼čtient o politic─â anti-rus─â, ├«n loc s─â dezvolte o cooperare ┼či o vecin─âtate reciproc avantajoaseÔÇŁ, a mai precizat Ministerul rus de Externe.

SANCŢIUNILE JAPONIEI IMPUSE RUSIEI

Japonia a introdus anterior mai multe pachete de sanc┼úiuni ├«mpotriva Rusiei din cauza conflictului din Ucraina. Un total de 300 de titluri de produse au fost interzise s─â fie exportate c─âtre Rusia, inclusiv semiconductori, mijloace de comunicare, produse militare, inclusiv arme, software ┼či echipamente de rafinare a petrolului.

Astfel de restric┼úii se aplic─â pentru 49 de companii ┼či organiza┼úii din Rusia, inclusiv Rosoboronexport, Rostech, Serviciul Federal de Securitate (FSB) ┼či Serviciul de Informa┼úii Externe (SVR).

Japonia a ├«nghe┼úat activele mai multor b─ânci, precum Otkrytie, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank ┼či VEB.RF. De asemenea, au fost impuse restric┼úii personale pre┼čedintelui Vladimir Putin ┼či mai multor oameni de afaceri ru┼či.

adevarul.ro/international/

Las─â un r─âspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu ÔÇ×Nu pot ei trola c├ót poate publicul accesa.ÔÇŁ

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

├Än Registrul partidelor politice de la Tribunalul Bucure╚Öti au fost ├«nregistrate anul acesta nu mai pu╚Ťin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicu╚Öor Dan : Invitatie la T├órgul de Cr─âciun Bucure┼čti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniaz─â marilor capitale care organizeaz─â evenimente dedicate s─ârb─âtorilor de iarn─â. 🎄Invit bucure╚Ötenii ╚Öi turi╚Ötii ├«n Pia╚Ťa Constitu╚Ťiei unde Prim─âria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu