Marco Badea „Twitter a acceptat oferta de cumpărare a lui Elon Musk pentru 44 de miliarde de dolari”

După ce Twitter a acceptat oferta de cumpărare a lui Elon Musk pentru 44 de miliarde de dolari, Robert Reich, profesorul de drept la University of Berkeley din California și fost secretar de stat al Muncii în SUA pe vremea lui Bill Clinton, a emis un avertisment:„O mână de miliardari au acum un control fără precedent asupra sistemului bancar, asupra alimentelor pe care le consumăm, asupra asistenței medicale la care avem acces și, acum, asupra informațiilor pe care le primim. Așa arată oligarhia mondială”.
La rândul său, fosta senatoare a statului Ohio, democrata Nina Turner, a scris că Elon Musk este primul exemplu care arată de ce capitalismul neîngrădit este un pericol pentru SUA și pentru planetă, în ansamblu. „Musk nu este un geniu. El este produsul bogăției generaționale și al unui sistem trucat, care vede miliardarii mai importanți decât omul obișnuit”, a transmis Nina Turner.
De asemenea, jurnalistul american Anand Giridharadas scrie că ceea ce face Elon Musk este identic cu ceea ce au făcut plutocrații în istorie. Să folosească banii pentru a cumpăra putere și putere pentru a-și proteja banii, să preia controlul asupra mass-mediei sau mijloacelor de comunicare pentru a modifica discursul public și a se proteja împotriva resentimentelor și să devină ei înșiși soluția la problema pe care au creat-o.
Tot Anand Giridharadas mai spune că afacerile, oricât de spectaculoase ar fi ele, se erodează după un timp. Prin urmare, crește astfel tendința ca oamenii să devină nemulțumiți de ceea ce faci. De aceea, la un moment dat, persoane ca Elon Musk au nevoie de un instrument de comunicare care să îi ajute să le fie transformată imaginea în ochii publicului. În plus, mai notează Giridharadas, la un asemenea nivel, când întruchipezi plutocrația, ai nevoie de o modalitate de a-i pedepsi pe cei care te pun la îndoială.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu