Lukaşenko a declarat că nu plănuieşte să atace Ucraina. Rusia a acumulat un număr mare de sisteme de rachete antiaeriene în Bielorusia

Liderul bielorus Alexander Lukaşenko a declarat că nu plănuieşte să atace sau să bombardeze Ucraina de pe teritoriul ţării sale, relatează Ukrainska Pravda, citând agenţia bielorusă de ştiri de stat Belta.

„Să nu credeţi că plănuiesc vreun atac aici, că Ucraina va fi bombardată de pe teritoriul Bielorusiei şi aşa mai departe. Nu am nicio dorinţă ca copiii mei şi ai dumneavoastră să lupte. În numele a ce?

Trebuie să ne calmăm. Nu există o Ucraina în război astăzi. Astăzi, Rusia este în război cu întregul bloc NATO şi cu America, în primul rând”, a precizat Lukaşenko în timpul unei întâlniri cu locuitorii districtului Prujana, din sud-vestul Bielorusiei.

Totodată, în timp ce vizita întreprinderi bieloruse, Lukaşenko a început să le explice angajaţilor că, în opinia sa, Europa ar fi oprit războiul cu mult timp în urmă „dacă Statele Unite nu ar fi continuat să intensifice ostilităţile cu ajutorul Poloniei”.

Reamintim, în acest context, că Bielorusiaki Hajun, un grup independent de monitorizare din Bielorusia, a declarat că Rusia a acumulat un număr mare de sisteme de rachete antiaeriene, precum şi între 15 şi 60 de rachete, pe aerodromul Ziabrovka din regiunea Gomel, Bielorusia.

„Folosind imagini din satelit, echipa noastră a reuşit să producă… o imagine de ansamblu completă şi actualizată a tuturor echipamentelor şi armelor care sunt desfăşurate în prezent pe [aerodromul] Ziabrovka”, a menţionat grupul, citat de Ukrainska Pravda.

/epochtimes-romania.com/news/

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu