Ru┼čii au pierdut echipamente ├«n valoare de aproape un miliard de dolari ├«n timpul ocupa┼úiei Insulei ┼×erpilor (Zmiinyi) din Marea Neagr─â, potrivit publica┼úiei Forbes Ucraina.

Astfel, din februarie p├ón─â ├«n iunie, Armata Rus─â a avut pierderi colosale, cea mai grea at├ót la nivel simbolic c├ót ┼či financiar fiind Partea leului, cruci┼č─âtorul scufundat Moskva, care a costat nu mai pu┼úin de 750 de milioane de dolari.

├Än plus, armata ucrainean─â a distrus opt sisteme de rachete ruse┼čti – Tor, Pan┼úir ┼či Strela – ├«n valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Remorcherul modern Vasili Bekh, în valoare de 25 de milioane de dolari, a fost scufundat de rachetele anti-navă ale Forţelor Armate ucrainene. De asemenea, ambarcaţiunea de debarcare Serna, în valoare de 20 de milioane de dolari, s-a scufundat în apropierea insulei.

├Än plus, armata ucrainean─â a distrus cel pu┼úin un elicopter Mi-8, a scos din func┼úiune dou─â nave de patrulare Raptor ruse┼čti ┼či a avariat o cantitate substan┼úial─â de diverse echipamente radar pe care ru┼čii le instalaser─â pe insul─â.

mai mult la   /epochtimes-romania.com/

Las─â un r─âspuns