Femei violate în grup de invadatorii ruşi – iar apoi omorâte şi uneori arse. Oameni împușcați si lăsați în drum. Copii uciși

Femei violate în grup de invadatorii ruşi – iar apoi omorâte şi uneori arse. Tot mai multe cadavre ale lor sunt descoperite după retragerea forțată a armatei ruse. Au lăsat în urmă un masacru. Oameni uciși și aruncați în gropi comune. Oameni împușcați si lăsați în drum. Doar la Bucea, lângă Kiev, sunt câteva sute. Unii dintre ei aveau mâinile legate și fuseseră împușcați în ceafă. Alții erau copii.

Radu Vancu : În WW2, Armata Roşie a violat peste 2 milioane de femei germane. Tot în grup, uneori de către 60-70 de persoane. Când ororile violurilor i-au fost aduse la cunoştință lui Stalin, a spus că lumea trebuie să înțeleagă soldații care, după ce au trecut prin foc şi ger, se distrează puțin cu o fată.

În 2017, Putin a denunțat demonizarea excesivă a lui Stalin de către duşmanii Rusiei.
După ce Rusia va fi învinsă (şi, grație eroismului ucrainean, va fi), ea trebuie să rămână izolată. Politic, militar şi economic.

Radu Vancu :  Orice reluare a relațiilor va trebui condiționată de un program similar celui prin care a trecut Germania nazistă după WW2: acceptarea propriei vinovății criminale & a unor măsuri proporționale vinei de reconstrucție democratică.

Germania l-a acceptat – şi a fost şansa ei pentru a se reconstrui. Dacă Rusia nu-l va accepta, va pierde (probabil pentru totdeauna) şansa de a intra în modernitate. Reluarea relațiilor de orice fel, dar mai ales economice, cu o Rusie care nu va accepta propria ei vinovăție criminală va însemna hrănirea & creşterea aceluiaşi monstru capabil de atrocitățile pe care le vedem azi cu toții. Oricine va hrăni monstrul va fi complicele atrocităților lui.

Magda Gradinaru

Trupele ruse au executat bărbații sub 60 de ani dintr-o localitate din suburbia Kievului. În Mariopol, oamenii au fost uciși direct sau privați de apă, hrană și căldură. Sunt mii de ucraineni deportați. Da, termenul e tare. Acestea sunt execuții, masacre, mai mult decât crime de război. E genocid, cum a fost Holodomorul, cum a fost Srebrenica. Nu există compromis care să poată fi făcut în fața unui stat criminal. Și Putin and co. nu pot scăpa cu toate astea, ca și cum așa e în război. ce face Rusia nu e doar război, există atrocități care merg dincolo, la masacrele de tip stalinisto-terorist.

S-au făcut multe comparații istorice, se trage Putin din Hitler sau din Stalin? Comparațiile acestea aproape că-l transformă într-un personaj din istorie. Putin e un terorist, modelul lui e orgnizația teroristă și prietenii lui sunt în Hezbollah. Și când răstoarnă sensul nazismului, nu face decât să pervertească intenționat memoria colectivă a Europei.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu