Danemarca, țara biciciștilor entuziaști, găzduiește startul Turului Franței (reportaj France24)

Copenhaga și Danemarca întreagă găzduiesc cu entuziasm weekendul de deschidere a Turului Franței 2022. Este o oportunitate de a arăta că ciclismul face parte din ADN-ul țării și că cicliștii săi sunt importanți pe scena mondială.
,,Orașul cu cele mai multe biciclete din lume întâlnește cea mai mare cursă din lume.” Sloganul a fost folosit abundent în legătură cu Marea Plecare al Turului Franței de la Copenhaga, care are loc astăzi, 1 iulie. Cu toate acestea, nu este o exagerare, deoarece Danemarca este o țară cu istorie în ciclism, iar startul nordic generează entuziasm în rândul cicliștilor profesioniști locali.

Pe lângă contratimpul de la Copenhaga, cea de-a 109-a ediție a competiției cuprinde un traseu de 374 de kilometri în Danemarca, cu alte două etape.

,,O să fie grozav! Va fi o mare petrecere în Danemarca”, spune Cecilie Uttrup Ludwig, ciclistă profesionistă FDJ – Nouvelle-Aquitaine și actuala campioană națională.

,,Este o veste foarte bună să vedem Turul Franței în Danemarca. Este cel mai frumos lucru care li se putea întâmpla cicliștilor danezi. Nu se va întâmpla prea des. Este o mare onoare”, a declarat entuziasmat ciclistul EF Education-EasyPost și câștigătorul etapei din 2018, Magnus Cort Nielsen, care adaugă : ,,Ideea de a concura în Turul Franței acasă este o emoție de nedescris. Sunt conștient de cât de norocos sunt. Mă va duce cu gândul la anii mei de tinerețe, când am devenit campion nașional la juniori (în 2011)”.

Candidatura daneză, susținută de cele mai înalte autorități politice și de prințul moștenitor Frederik, a convins organizatorii Turului, în ciuda unei zile dedicate exclusiv recuperării, pentru transferul după cel mai nordic start din istoria Marii Bucle.

/www.rfi.ro/

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Carmen Dumitrescu „Nu pot ei trola cât poate publicul accesa.”

Trebuie să vă spun niște lucruri, pentru că e posibil ca în curând să fiu blocată aici. Că așa e când faci presă liberă...

Minionii lui Putin în România. Partidele de buzunar, cu gura mare, care fac propagandă pentru Rusia

În Registrul partidelor politice de la Tribunalul București au fost înregistrate anul acesta nu mai puțin de 21 de partide. Care au ca scop...

Nicușor Dan : Invitatie la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022. Va fi deschis zilnic, iar accesul vizitatorilor este gratuit.

🎄Bucurestiul se aliniază marilor capitale care organizează evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. 🎄Invit bucureștenii și turiștii în Piața Constituției unde Primăria Capitalei prin ARCUB, PROEDUS...

Radu Mihaiu : În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor.

La Taifas cu Primarul În dialog cu dvs. despre 2 ani de mandat și planurile de viitor. Radu Mihaiu