Andrei Caramitru „Toate economiile voastre, in orice le-ati investi acum. Acțiuni, obligațiuni, cash, aur, crypto, orice, vor pierde cel puțin 20% valoare reala in următorii 2 ani”

95% probabilitate acum de recesiune globală severa si de scădere a burselor cu încă 15% cel puțin. Afactate cel mai rău sunt țările emergente, ca de obicei (pentru ca depind de capital străin care acum in loc sa intre, iese si se duce spre zonele mai sigure, titluri in dolar). Adica si România, evident.

Si mai e ceva. Riscurile de destabilizare gravă in Bosnia si Moldova sunt de cel puțin 70% acum. Riscul pe destabilizare în Transilvania a crescut si el enorm.

Deci mult succes si noroc la toată lumea. Dacă voi credeți ca sunteți safe si ok, si va pregătiți sa aruncați cu banii pe vacanțe vara asta, sa nu va plângeți pe aici ca aulaleu nu am bani nu am job la anul.

Asta e. Vestul nu a făcut nimic sa opreasca dur nebunia rușilor, din contra nu știu cum sa ii țină ii puf si sa le dea si mai mulți bani. La noi – evident – nimeni nu face nimic suntem praf ca de obicei. Așa ca totul devine absolut inevitabil acum. “Așa a fost sa fie”.

PS: nu ma întrebați in ce sa țineți banii. Toate economiile voastre, in orice le-ati investi acum (acțiuni, obligațiuni, Cash, aur, crypto, orice), vor pierde cel puțin 20% valoare reala in următorii 2 ani.

Singura chestie ok e sa faci o fabrica care produce ceva (ideal mâncare) si sa aduci asiatici aici sa îți lucreze in fabrica (români nu mai găsești oricum care sa si lucreze serios, oricât ai plăti). Însă e foarte complicat de executat asa ceva, trebuie sa te specializezi si ai nevoie de măcar 15 milioane de EUR ca sa faci ceva cât de cât profitabil. Așa ca nu am ce alte idei sa va dau.

Ghinion.

Andrei Caramitru

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Primarul USR Clotilde Armand a reușit să obțină avizele necesare pentru a redeschide Parcarea de sub Pasajul Basarab

Timp de mai bine de 10 ani, parcarea de sub Pasajul Basarab a fost lăsată în paragină de primarii PNL și PSD care au...

„E destul de evident că au fost oameni în Timişoara care au avut un acces preferenţial la putere”. Interviu cu Dominic Fritz, primarul Timişoarei

Azi este Ziua Timişoarei (interviul a avut loc în 3 august – n.a.). Cum credeţi că arată Timişoara în august 2022 faţă de Timişoara...

Emilia Sercan : Statul român și postul Realitatea Plus sînt implicate în operațiunea de kompromat la adresa mea

În urmă cu câteva zile, în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus a fost prezentată o așa-zisă investigație prin care s-a dorit demontarea...

Câmpulung Muscel. Capitala. N-are bani, dar are caracter

Câmpulung Muscel. Capitala. Aici nu e Provincia. E Capitala Munteniei, zic. Capitală legendară de Ev Mediu: dovadă, Mănăstirea Negru vodă. Centrul lumii imaginare: dovezi,...